Binecuvântata linişte

Ştiu, am lipsit o săptămână. Da, am fost un pic prin Franţa (la Chamouille şi Reims) să văd cu ochii mei cum se face turism fără frunzuliţe verzi. Se face turism fără frunze verzi, dar cu investiţii în infrastructură, ceva de speriat. Am văzut, pe lângă parcul de distracţii de la Chamouille care îţi ţine plozii ocupaţi şi fericiţi spre relaxarea părinţilor, şi ceva care m-a uimit din cale afară : am întâlnit şi francezi politicoşi !!! (Francezii din turism şi servicii – sau francezii în general, cam aroganţi ca naţie – au cam aceeaşi atitudine faţă de clienţi, întocmai ca şi vânzătoarele acre de alimentară din România, care îţi lasă veşnic senzaţia că le deranjezi cu vânzarea pe care vrei să le-o faci). Trebuie să zic că numărul francezilor politicoşi era totuşi inferior celui al nesimţiţilor, dar parcă se zărea un pic de speranţă pentru poporul Hexagonului.

În cele cinci zile de minivacanţă, nu am avut internet. În ciuda sevrajului, dorinţei de a-mi cumpăra accesul la internet (plătit), am rezistat eroic şi am redescoperit că există viaţă (chiar multă) şi dincolo de internet, de mail, de Feisbuci şi tuităr. Linişte, multă linişte. Pace, multă pace. Mda, internetul este cam ca telefonul mobil, mai mult te stresează decât să îţi fie un instrument util.

Liniştea celor câteva zile fără internet mi-a evocat o altă linişte, de care voiam să scriu : tăcerea oranjgutanilor şi a postacilor portocacalii, timp de aproape două zile, după ce idolul lor a dat cu mucii-n fasole cu declaraţiile despre Antonescu şi Regele Mihai. Au fost derutaţi, zăpăciţi, uluiţi de enormitatea mârlăniei pe care nu o puteau apăra. Pur şi simplu debusolaţi de colosalul de neapărat a gafei băşidenţiale. În acele două zile, pe fondul derutei acoperiţilor care fac lobby băşidentului în online, s-a auzit România adevărată, cea  care se revoltă şi protestează faţă de abuzul dementului. Şi am înţeles că vocea românilor, a României în general, faţă de băşident, este foarte critică, doar că este înăbuşită de corul acesta de aplaudaci foarte vocali şi activi, aceste oi care scandează „Patru picioare bine, două picioare rău„, aceşti Squeeler care guiţă osanale râgâiturilor dementului. Cât de bine a fost cât timp a fost linişte …

Dar liniştea nu a durat mult. De peste ocean (cred eu, cu oareşce temei) au venit indicaţiile de regie despre ieşirea din impasul aplaudacilor şi al acoperiţilor din presă şi din online : prezentarea a jumătăţi de adevăr, scoase din context pentru a servi drept pretext (exemplul cu decorarea MS Mihai I de către Stalin este relevant, că doar românii sunt uşor de fraierit). Da, băieţii şi-au revenit din derută, au fabricat din nou nişte sofisme cu care să prostească pe proşti, iar corul oilor din Ferma Animalelor, care behăie asurzitor, de nu se mai aude nimic din cauza lor, a repornit.

Binecuvântata linişte se terminase. Armistiţiul se încheiase. Băsescu, gaşca şi serviciile reîncepuseră ostilităţile şi războiul mediatic cu propriul popor, pe care îl vor prost, prostit, îndoctrinat, îndobitocit.

Băşidenţia ta, lada de gunoi a istoriei te aşteaptă. Când vei pierde puterea (şi o vei pierde, că nimeni nu este veşnic), corul de tămâietori va dispărea şi atunci se va auzi vocea românilor care te va acoperi, pe vecie, cu „Huoooo”, fluierături, blesteme. Poţi să falsifici prezentul, poţi să prosteşti contemporaneitatea, dar nu vei păcăli cu hăhăielile tale Istoria. Istoria (cu majusculă) vă va pune, pe tine şi pe Lenuţa Udrea, la locul pe care îl meritaţi : la gunoi, lângă Ceaşcă şi Lenuţa lui, lângă Carol al II-lea şi Lenuţa lui, să vă ţineţi companie, dement cu dement şi boarfă cu boarfă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: