Rameau, „Indiile Galante”. Dansul pipei pacii (Opera Nationala Paris, 2003, dirijor W. Christie, regia Andrei Serban)

Nu voi adauga mare lucru la filmuletul de mai sus, ca muzica este minunata, vocile remarcabile, interpretarea lui Christie fabuloasa. Filmuletul provine dintr-o punere în scena din 2003, de la Opera Nationala din Paris, a operei „Les Indes Galantes” de Jean-Philippe Rameau, sub bagheta lui William Christie.
O mica nota : regia minunatiei de mai sus este semnata de Andrei Serban (si este fantastica si îndrazneata) iar costumele sut realizate de Marina Draghici. Initial m-am ofticat : iote, dom’le, ca avem oameni capabili, români de-ai nostri, numa’ ca nu stim sa îi folosim, îi întrebuninteaza altii. La noi de ce oare nu s-or monta astfel de spectacole remarcabile? De ce numa’ la Paris se poate, la noi de ce nu?
Cu venirea lui Andrei Serban la Opera Nationala din Iasi, românii vor avea privilegiul sa vada „Indiile Galante”, pe 16 noiembrie 2012.
Cred ca este un spectacol epocal pentru scena lirica româneasca, pe ansamblul ei. Sper ca si vocile si baletul sa fie la înaltimea regiei maestrului Serban.

1 Responses to Rameau, „Indiile Galante”. Dansul pipei pacii (Opera Nationala Paris, 2003, dirijor W. Christie, regia Andrei Serban)

Lasă un comentariu