„Vara asta se poarta plagialbul” – Plagiatorul-General al României, Ciorduta Kövesi

Basescu si pedelicii au deschis o cutie de viermi pe care nu o pot închide, cu atacul despre plagiat la Ponta. Cât a latrat buldogul Blaga la plagiatorul Ponta, ca azi sa se dovedeasca ca si el a plagiat cam 33% din referatele de la doctorat. Cât de ipocrit sa fii sa reprosezi altuia, dar nu oricum, ci cu spume la gura, ceva ce si tu ai comis?

Apoi, Codruta a fost prinsa din nou, cu un plagiat mai vechi, din 2009, altul decât plagiatul de la doctorat din 2011. La propunerea Antenei 3, sunt de acord ca de acum sa ne adresam domniei sale numai cu apelativul „Plagiatorul-General al României„. Si numele trebuie scris nu Codruta Kövesi ci, cum corect a scris Ziuanews, Ciorduta Kövesi.

Luni, „Cotidianul” evoca plagiatul lui Liiceanu din Noica si Heidegger. Nu ma pricep la Heidegger, nu ma pronunt, parea verosimil, dar astazi atacul din „Cotidianul” a trecut la nimeni altul decât la Andrei Plesu si „Despre îngeri”. Am cartea în biblioteca, deci … am verificat! La pagina 262 (Editia 2008, Humanitas, Bucuresti) : este plagiat, dupa normele academice de citare. Astfel, Plesu citeaza indirect dintr-un autor arab (un seic arab), citând o lucrare a lui Henry Corbin care reproduce pe respectivul seic. Citatul din seic este corect pus, între ghilimele, cu indicarea sursei de citare indirecta. Apoi urmeaza concluzia, care este copiata direct, cuvânt cu cuvânt, din Corbin; fraza concluziva este creatia originala lui Corbin, indiscutabil, nu a lui Plesu; daca voia sa o citeze, trebuia pusa între ghilimele si aici si sa indice sursa. De data asta, Plesu nu mai indica sursa pe care a citat-o prin nota la subsol, nu pune citatul întreg între ghilimele, nu pune macar un ibidem în text, între paranteze. Urât si strict neacademic. Plagiat. Oare câte din concluziile „originale” ale filosofului nepereche, cel preastapân al proprietatii termenilor, n-or fi la fel de copiate de la altii?

Bineînteles ca exemplele de plagiat din Noica sau Heidegger, la lucrarea lui Liiceanu sau din Corbin la lucrarea lui Plesu nu au dimensiunile neamprostesti ale plagiatului cu pagina sau cu paragraful, din cazul lui Ponta sau Kövesi, dar tot plagiat ramân.

Vazând scrisoarea deschisa initiata de Plesu, Liiceanu si Pora (ultima fiind data afara de la Hotnews fix pentru plagiat) catre guvernele vestice, referitoare la plagiatul lui Ponta, realizez ca în România hotul striga „Hotii!” si ca România este tara curvelor virgine. Blaga, tot curva care se da fata mare, spumega în Parlament la adresa plagiatului lui Ponta, dar fura si el proprietate intelectuala de stingea; deasupra tuturor, precum motul pe un ditai rahatul, sta Plagiatorul-General al României, Ciorduta Kövesi, hotul care ne apara de hoti.

Anunțuri

One Response to „Vara asta se poarta plagialbul” – Plagiatorul-General al României, Ciorduta Kövesi

 1. arsulici spune:

  Cristi, te-ai cruci dacă ai ști cât de mulți plagiază în țara asta. Și toți ar trebui să zboare, indiferent că e vorba de Blaga, Ponta sau Ciorduța. Mai sunt și alții, mulți alții (bineînțeles, nu mă leg de Platon și Aristotel 😀 ).
  Dacă ar fi să facem curat, mulți ar rămâne fără titluri.
  Ciudat e că sunt atacați doar plagiatorii, deși, conform legii, coordonatorii de doctorat ar trebui să fie și ei sancționați.
  Nasol e că Ponta, Copylotul, pozează în atlet al moralității, deși are o ditamai tinicheaua de coadă. Nu e cu nimic mai curat decât Blaga sau Ciorduța.
  Toți ar trebui scoși pe ușa din dos a istoriei, iar țara asta ar trebui construită pe baze noi, de la zero, curat, fără minciuni, fără furăciuni. Și nu cu urmașii feseneului, indiferent că se numesc pdl, psd, pnl sau altfel…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: