Merkel dă cu mucii politicii-n fasole

UPDATE 1 : Pusă să se explice, Merkel declară ca presa din România n-a priceput bine, că e o eroare de traducere: chiar dacă o traducere corectă al lui „wenn” ar fi fost cu „dacă„, mme Merkel tot stercobilină a mâncat, doar că a mâncat stercobilină la modul condiţional.

Angela Markel este unul dintre politicienii ăia enervanţi care se cred infailibili, altfel nu înţeleg ce duh cretin a posedat-o de a produs cretinătatea asta de declaraţie. De fapt, ea şi-a permis aroganţa de a ameninţa pe francezi să voteze cu Sarkozy, de ce nu ar mârâi ca o căţea apucată la mătrăşirea pedelicului din România? Că doar UMP-ul lui Sarko şi pedelicul lui Băsea tot populari europeni ca si CDU sunt. Dai în Sarko, dai în Băsea, dai în mine, ne zice direct şi nemijlocit Mme Merkel, autoarea politicii europene a austerităţii, din care numai nemţii câştigă şi noi restul Europei piedem.

Pe fond, situaţia este tristă. Avem una bucată Constituţie, care prevede negru pe alb (dar inacceptabil, de altfel) procedura de suspendare a preşedintelui, prin vot în Parlament (cum să fie acceptabil votul parlamentar?), urmată de referendum popular (culmea inacceptabilului, să ceri opinia populară, auzi, frate, ăştia vor democraţie, da’ ce, sunt de capul lor? las’ că le arătăm noi). De aceea cred declaraţia de azi o declaraţie de Fuhrer, o lipsa totală de respect la adresa independenţei unui alt stat european.

Doamna Merkel, să înţeleg că dvs. consideraţi votul din Parlamentul României inacceptabil? Sau că referendumul popular, forma perfectă de consultare populară, este de asemenea inacceptabilă? Consideraţi inacceptabilă o procedură prevăzută de Constituţia României? Nu vreţi ca, înainte de vot, să îşi ia parlamentarii noştri aprobare de vot, dezlegare la cartelă de la Budesregierung si Bundeskanzelarin? Nu cumva la vot poporul va trebui să ia aprobare de la Berlin despre cum să poziţioneze ştampila pe buletinul de vot în cabină? Curat hitlerism …

Doamnă Merkel, eu voi considera, pur şi simplu, că declaraţia de mai sus este un bufeu de menopauză şi nu declaraţia unui şef de guvern european care trebuie să respecte suveranitatea şi independenţa unui alt stat european, respectul pentru democraţie, vot parlamentar şi vot popular.

Anunțuri

12 Responses to Merkel dă cu mucii politicii-n fasole

 1. ninu spune:

  chiar nu ti-e rusine sa fii penibil?

  ce daca scrie in constitutie ca ai voie sa debarchezi presedintele daca blochezi CC sa verifice ultimele legi date in privinta debarcarii asupra contitutionalitatii.

  socialisti nenorociti.

  • cristipetre spune:

   Vai, mă fac vinovat de delict de opinie contrară celei a domniei voastre … Ce ruşine mă apucă …
   PS : dacă dvs. apreciaţi că este democratic ca Băsea să iasă preşedinte cu 5 milioane de voturi, dar să fie demis cu 11 milioane – eu opinez, marginal, că simetria formelor şi condiţiilor nu este respectată.

   Dacă nu vă place ce scriu, nu citiţi. Nu vă obligă nimeni, citiţi ce vă place.

  • cristipetre spune:

   Consider dovadă de proastă-creştere să daţi buzna la mine pe blog, să îmi insultaţi dreptul la opinie cu etichetări şi insulte. Nu ştiu care dintre noi este postac plătit, responsabil cu prostirea pe faţă.

 2. Dan spune:

  nu e prima data, te rog sa iti aducui aminte reactia cancelariilor occidentale la propunerea de a vota prin referendum din Grecia de asta primavara… parerea mea este ca democratia este pentru dulai, nu pentru sclavi (cel putin prin prisma ultimelor evenimente)

  • cristipetre spune:

   Corect zis. Dezîncântarea mea pentru UE şi euroscepticismul din mine devin pe zi ce trece tot mai acute. Când am intrat şi noi în UE, nu mai merită să fim acolo, din cauza acestor atitudini. Contributori neţi la bugetul UE, la prosperitatea germană, asta suntem …

 3. mda spune:

  eu cred ca a fost o declaratie pur politica. neavand treaba cu statul de drept, bla , bla. cred ca e vizibil deranjata doamna cancelar ca nu-i prea ies visele de preamaririe ale sale si bravului popor german. ma refer ca, in dorinta de a federaliza Europa, ai sai aliati se cam duc dracului , pe rand. altfel, cum dracu sa ai o asemenea declaratie. adica parlamentul, prin vot suspenda, iar poporul, prin vot, demite. adica de l;a cei care ti-au mandat puterea. si nu ca sa o exerciti discretionar. iar galagia vuvuzelelor portocali ca nu merita sa fie suspendati tocmai de astia arata , ca de obicei, aroganta, insuficienta si nerespectarea jocului democratic.

  • cristipetre spune:

   Cineva vorbea, după această declaraţie, despre cel de-al patrulea Reich cu oberkanzelerin Merkel pe post de Hitler care se răţoie la vasalii din Axă. Pe partea cu nerespectarea jocului democratic, pe mine mă deranjează campania de aburire, de prostire pe faţă, este semnul unui război mediatic româno-român.

 4. Cornel spune:

  „îmi insultaţi dreptul la opinie cu etichetări şi insulte”

  Eu m-am gandit sa nu te insult cu insulte, ci cu o floare…….cu tot cu ghiveci, caci poate astfel iti mai revii putin.

  Au ajuns toti tantalaii sa-si faca bloguri…….

  • cristipetre spune:

   Mda, chestia reprosata de dvs. este un pleonasm. Indiscutabil. Dar de aici la ghiveciul în cap e distanta mare. Dupa dvs., de ce nu au voie tantalaii sa aibe si ei bloguri? Sau numai tantalaii vostri sunt buni, tantalaii altora sau tantalaii mai rari, carora li se rupe de postaci platiti, nu au dreptul la opinie? Mi se pare cam cenzurist-hitlerista abordarea dvs.

   La fel de indiscutabil este ca prostiile unui tantalau deranjeaza, din moment ce tantalaul respectiv nu este lasat în pace în prostia lui de genii, elitisti, ‘telectuali care ar dori sa aiba exclusivitatea dreptului la cuvânt, întâietatea opiniei pe net.
   Stiu ca postacilor platiti nu le poti cere sa te lase în pace, menirea lor este sa tracaseze, sa enerveze, sa creeze fals impresia ca emitentul ideii (care nu convine) este un idiot patentat. Aceasta este expresia cea mai josnica a razboiului româno-român, dorinta de a împiedica libera circulatie a informatiei pe internet prin atacarea persoanei emitentului. E vechi procedeul, îl stie din ce în ce mai multa lume.

   Stiu ca îmi pierd vremea cerând unui postac platit (a carei menire este sa nu lase sa se decanteze opinia care nu convine) sa nu mai citeasca blogul meu, dar insist. Cu mentiunea ca nu am nevoie de cititori care sa nu îmi respecte dreptul indiscutabil la opinie si ca orice comentariu de acest gen va ajunge în SPAM (unde îi este de fapt locul).

 5. paul spune:

  si Martin Schultz da cu mucii in fasole.deasemenea Viviane Reding

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: