Ce motive jenibile invocă USL pentru suspendarea lui Bălălău

Mă număr printre cei care se declară perplecşi de uimire de motivele invocate de USL pentru a justifica debarcarea lui Bălălău. Documentul este pritocit în grabă, pe genunchi, este atât de departe de a conţine motivele pentru care, politicalmente, Bălălău merită, ba chiar trebuie belit. Este un document politicianist, o înşiruire de vorbe goale marca Antonescu. O pungă plină cu aer cald, ca toate discursurile lui Antonescu, în loc să conţină multe din nemerniciile săvârşite de Bălălău înspre siluirea Constituţiei şi a statului de drept.

Dezîncântarea mea faţă de ultima si cea mai aşteptată mişcare a USL provine de lipsa de substanţă juridică şi politică a motivării cererii de demitere a preşedintelui : nu am auzit (inter alia) mare lucru despre indicaţiile preţioase date de Fermecător judecătorilor CCR la învestire, nu am auzit de dansul din buric al preşedintelui-machitor cu vicepreşedinta Autorităţii Electorale fix de ziua alegerii gângavei EBa pe post de europroastă plătită gras; nu am auzit de dispreţul legii cu băutul şi suitul la volan, fix din partea Jucătorului, el, garantul legii; de hingherirea jurnaliştilor incomozi ş.a.m.d.

La fel, nu am auzit un cuvinţel despre ameninţarea unor parlamentari (cei cinci, acum doar două zile) : cine a mai pomenit asemenea scandaloşenie? În ce ţară preşedintele dă ordin imperativ şi imediat unor parlamentari, despre ce sa facă sau să nu facă în şedinţele Camerei? S-a introdus mandatul imperativ dat parlamentarilor şi nu am aflat eu? Ce altă imixtiune gravă în atribuţiile legislativului mai vreţi?

De aceea, conchid cu jale : USL luptă cu băsismul cu metode băsiste (forţarea limitelor legii, dacă nu chiar siluirea legii). Mă îngrozeşte ameninţarea (reală) cu revocarea pentru judecătorii CCR (noaptea minţii; oamenii ăia sunt inamovibili 9 ani, inclusiv  dna Motoc, deşi o detest cu pasiune pe această petardă a dreptului, slugoi al lui Bălălău; ea este inamovibilă, end of story; dacă voiau s-o înlăture, legal, trebuiau să citească legea, dar era prea mult şi îi durea capul pe juriştii emeriţi doctori Ponta şi Corlăţean). Subţirimea motivelor de demitere si revocare denotă nepriceperea democraţiei, a regulilor care nu trebuie depăşite, dispreţ sau lejeritate pentru valorile democraţiei.

Discursul lui Zgonea de ieri, imediat de după ungerea pe funcţie, difuzat de Antena 3, îmi demonstrează ca Parlamentul nu mai este o anexă a Palatului Cotroceni, ci o Anexă  a Palatului Victoria. S-a schimbat stăpânul, Parlamentul a rămas, din păcate, o masă amorfă şi aservită politrucului zilei, care azi nu mai este Băsescu, ci este Ponta. Şi mai cred că asistăm la o lupta între SRI si SIE : SRI câştigă meciul intern, pare-se, iar SIE pe cel extern. Vai de noi, românii, prinşi la mijloc de demenţii care se sfâşie pentru ciolan.

O fi bine, o fi rău că se schimbă hienele de la ciolan? Nu ştiu, că nu sunt mama Omida, dar jocul politicianist şi cu forţarea notei nu mă determină să fiu optimist. Deloc. Ba chiar dimpotrivă, dacă mă gândesc la năravurile vechi de partid-stat, apucă-tot ale PSD sau la delirul napoleonic al lui Antonescu.

Pe dl. Ponta îl las, deocamdată, să îşi ducă linşajul până la capăt, pentru că, cel puţin aparent, nu el l-a provocat şi nu i se poate reproşa starea de răzbel existentă. Dar după ce războiul se va stinge, indiferent cine câştigă, îmi promit mie să adăst în plăcuta zăbavă a cetirii cărţilor scrise de alţii. Voi ceti nu numai din Victor Viorel Ponta dar si din alţi autori preferaţi de mine : mme Paul-Vass (cea care copie de pe internet cu hiperlinkuri cu tot), Codruta Kovesi si, ultima pe lista, daca am noroc sa identific referatele de doctorat ale geniului de strategie militară, Elena Udrea. În ciuda aparenţelor, nutresc convingerea fermă că nici lucrarea de doctorat a eminentului profesor de drept constituţional si primar de Cluj nu este de o originalitate strigătoare cu referinţele riguros citate.

Spun asta deoarece toată lumea ştie cât timp şi energie îţi cere o teză de dizertaţie sau referatele de doctorat, ca să nu mai zic de teza de doctorat propriu-zisă, iar oamenii de care vorbim mai sus au fost tot timpul ocupaţi cu treburile publice. În concluzie, din două una : ori nu şi-au făcut treburile de deputaţi, primari, procurori ori ceva este putred cu lucrările lor, de care nu ar fi trebuit să aibă timp, dacă tot erau ei dedicaţi interesului public.

Anunțuri

One Response to Ce motive jenibile invocă USL pentru suspendarea lui Bălălău

  1. Dan spune:

    „Spun asta deoarece toată lumea ştie cât timp şi energie îţi cere o teză de dizertaţie sau referatele de doctorat, ca să nu mai zic de teza de doctorat propriu-zisă”

    asta mi-a placut :), dar se pare ca nu stiu multe persoane publice din moment ce toti au uitat sa puna ghilimele cand era cazul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: