Sclifoselile elitist-intelectuale ale unui stalinist vopsit

S-a zguduit internetul, s-au înrosit sârmele de cât de tare a urlat Volodea Clismaneanu în legatura cu OUG 27/2012 a guvernului Ponta, cea cu transferarea ICR din subordinea presedintiei în subordinea Senatului. „Barbarie”, „înapoi la epoca de piatra” a catalogat gaspadin Volodea, aplicându-i eticheta de „Suzana Gâdea” lui Victor Ponta. Gaspadin Volodea mai sustine, sus si tare, ca nu exista nici o situatie de fapt care sa justifice urgenta adoptarii masurii, deci de ce a fost nevoie de legiderare pe calea ordonantei de urgenta si nu pe calea procedurii legale ordinare.

Potrivit expunerii de motive la OUG 27/2012, se pare ca ICR ar cam fi vinovat de management defectuos al fondurilor publice, constatat de Curtea de Conturi. Deci furaciune si ineficienta. Dupa Volodea, ar trebui sa suportam furaciunile pâna la calendele grecesti, ce atâta graba? Pe de alta parte, ICR nu era responsabil în fata unei for democratic ales, deci activitatea sa era circumscrisa unei zone de „non-drept”, deoarece ei nu dadeau socoteala nimanui. Aceasta stare de lucruri, care a facut din ICR o sinecura, o vaca de muls fara nici o raspundere pentru cei care o mulgeau, a fost considerata normala de gaspadin Volodea dar inadmisibila de catre guvernul Ponta.

Ca atare, ICR a fost trecut, cu buget cu tot, de la Presedintie la Senat. În al doilea rând, numarul de sinecuristi a fost limitat prin lege la 184 (înainte era la liber, dupa placul HRP-ului). În al treilea rând – si cel mai important – conducerea ICR urmeaza sa fie validata de catre plenul Senatului în termen de 15 zile de la data intrarii în vigoare a OUG 27/2012. Control parlamentar, trece sau nu trece actuala conducere de votul Senatului?

Întrebare : a murit cultura, doar pentru ca ICR a trecut de la Presedintie la Senat? Bineînteles ca nu. Nu mai poate ICR sa promoveze expozitii de ponei roz cu osu-n cur? Ba bine ca nu. Ce nu mai pot face HRP-ul si adunatura de sinecuristi fripturisti de la ICR ? Raspuns : nu mai pot devaliza banul public în conditii de impunitate totala. Vor raspunde, cu capul si functia, înaintea Senatului României, vor trebui sa explice de ce poneiul roz cu osu-n cur, care a costat cât nu facea, reprezinta minunea artei românesti, un „must see” la New York.

În calitate de autoritate administrativa, cheltuiala publica a ICR va fi supusa, pe viitor, cerintelor de transparenta, eficienta si eficacitate. Or asta este esenta bubei si durerii fripturistilor : sa le ceri transparenta si eficienta. În calitate de expat, pot afirma ca ICR, la Bruxelles, este invizibil. În afara de o conferinta a lui HRP (care probabil nu stia cum sa ajunga la shopping la Bruxelles) si de traducerea cartii lui Cartarescu (fripturistul prin excelenta al ICR), ICR nu a facut nimic notabil care sa poata fi vazut si remarcat, atât de catre de românii din Bruxelles (multi) cât si de catre belgieni. Singurul moment când am fost mândru de cultura româneasca (un spectacol fantastic al ARTHIS cu Ada Milea si Bobo Burlacianu), nu a avut nimic de-a face cu ICR. V-am povestit ca la mediateca comunitatii franceze din Belgia nu exista nici macar UN CD românesc cu muzica româneasca (Enescu exista, dar cântat de altii si imprimat de altii). Ce kilu’ babii activitate culturala fac astia? OK, este dificil de comensurat intensitatea actiunii culturale, în general, dar NICI UN CD românesc (actiune zero) spune destul (prin comparatie, Hungarotonul unguresc este uluitor de bine reprezentat, ca si Supraphonul cehesc sau Capriccio ex-dederist); ungurii cel putin au tot respectul meu, pentru ca îsi exporta cultura si o fac cunoscuta Europei si lumii întregi – or exact asta trebuia sa faca si ICR si nu a facut, aici a esuat lamentabil. Ileana Cotrubas apare pe DECCA sau EMI, tot pe DECCA apare si Angela Gheorghiu – noroc ca ne promoveaza altii cultura, ca ICR nu este în stare …

În final, întrebarea cea mai ardenta : de ce campionul anticomunismului, gaspadin Volodea, considera controlul parlamentar o întoarcere la epoca de piatra? Tine de esenta democratiei  ca orice autoritate administrativa sa dea socoteala unei adunari democratic alese (ministrii si Guvernul în fata Parlamentului, primarul în fata Consiliului Local, etc.). De ce, la însusi campionul anticomunismului, apar astfel de reflexe antidemocratice, de refuz al controlului parlamentar fiesc într-o democratie? Ponta putea la fel de bine sa treaca ICR în subordinea Guvernului sau a Ministerului Culturii; atunci urletele astea isterice de barbarism s-ar mai justifica, dar a preferat sa îl treaca sub controlul „camerei mature”, „camerei de reflectie”, Senatul. KO pentru târla de sinecuristi.

Volodea Clismaneanu este ilustrarea perfecta a zicalei cu aschia care nu sare departe de trunchi. Campionul anticomunismului are reflexe antidemocratice vadite, controlul parlamentar al cheltuirii banului public îi creaza isterii si idiosincrazii. La fel, campionul anticomunismului are reflexe staliniste vadite : dupa el, ICR functioneaza perfect în subordinea unui om (tatucul, pe care îl lauda cu desantare, ca pe Stalin) dar nu poate functiona în subordinea unei camere a Parlamentului (prea multe cururi de lins, cred eu, de-aia se opune).

Nu mai vorbesc de furaciunile de la ICR, de devalizarea banului public pe actiuni culturale inexistente sau de relevanta poneiului roz cu osu-n cur : vorbesc despre faptul ca intelectualii lui peste îsi doresc impunitate, doresc zone de „non-drept” si doresc sa consume resurse publice si, totodata, sa nu dea socoteala nimanui. A nu da socoteala nimanui este esenta stalinismului.

Sunt scârbit de fitele elistist-totalitariste ale propagandistilor stalinisti vopsiti în luptatori anticomunisti. Gaspadin Volodea Tismaneski, se tacuisses

Anunțuri

One Response to Sclifoselile elitist-intelectuale ale unui stalinist vopsit

  1. […] acea slugă sionistă care a zis că urinează pe limba română dacă vă mai amintiți.Volodea Clismăneanu este propagandistul șef al lui Băsescu Kiorete.Irina Margareta Nistor este acea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: