Băsescu a cerut în Parlamentul României chemarea Regelui Mihai

Băsescu era negrăit: aşa că s-a gândit să se adreseze Parlamentului. Nişte cetăţeni de la balcon au scandat : „Demisia!” şi „Regele Mihai!”. Preşedintele a cerut protestatarilor, cu un tupeu de borfaş de cea mai joasă speţă, să meargă „la dânsul” şi să-L cheme. Trec peste ireverenţiozitatea apelativului „dânsul”, la ce să te aştepţi de la un marinar cultivat  pe docurile porturilor, la barbut … Parlamentarii puterii, singuri în sală urmare a boicotului opoziţiei, dintr-un pupincurism, servil şi abject, care provoacă scârba, au aplaudat furtunos replica „spirituală” a Fermecătorului. O înregistrare video a momentului aici.

Prezidementul habar n-avea ce rost are el acolo si de aceea nu a sesizat ambiguitatea „spiritelor” lui ieftine. Din calitatea sa de Preşedinte al României, el se adresează în mod oficial Parlamentului: tot ce spune de la tribună în timpul mesajului este comunicare oficială.

Aşa fiind, iau act cu satisfacţie că Jucătorul, confruntat cu proteste ale opozanţilor lui politici care i-au solicitat demisia, a achiesat cererilor şi în mod oficial, de la tribuna Parlamentului, în timpul unui mesaj constituţional, a solicitat să fie chemat Regele, în aplauzele furtunoase ale parlamentarilor puterii.

Aşa că, de acum, Îl aştept să vină, că a fost chemat în mod oficial, de actualul şi efemerul şef al statului şi parlamentarii puterii actuale, la fel de efemere.

Anunțuri

2 Responses to Băsescu a cerut în Parlamentul României chemarea Regelui Mihai

  1. kaboom spune:

    Este o vorba, care ne indeamna sa avem grija la ceea ce ne dorim….

    • cristipetre spune:

      Asa este … insa sistemul constitutional de republica semiprezidentiala m-a dezamagit, de ce sa nu incercam un sistem constitutional parlamentar, cu monarhie? Ca este evident ca republica parlamentara in Romania ar functiona si mai prost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: