Mandra reforma, mester Carmaciul!

Toti marii barbati ai natiunii, ai omenirii, ai universului, au inceput modest : ba intr-un grajd printre animale, ba intr-o bojdeuca, ba inttr-un satuc uitat de vreme, departe de lumea dezlantuita. In cazul Carmaciului natiunii, Istoria a inceput la Murfatlar, unde sfantul Duh al reformei cu orice pret s-a intrupat in Traian, reformatorul minune. Legenda spune ca s-a nascut cand se crapa de ziua, cand se ingana ultimul licar al luminitei de la capatul tunelului cu luceafarul reformator al diminetii, si ca primele cuvinte ale lui Traianel au fost „Dreptate si adevar”, „DNA” si „Sa traiti bine!”.

Maturitatea a fost varsta la care geniul Carmaciului a ajuns sa se manifeste plenar : acolo am vazut intelepciunea sa de Lider Maxim, rectitudinea sa morala, atitudinea ferma de condamnare fata de dictatura comunista si abuzul ceausist : din telegramele de felicitare ale capitanului „Biruintei” intelegem ce barbat falnic, mandru, viteaz, drept si plin de principii primise natia romana in persoana lui Traian Basescu. Apoi din ispravile sale matrozistice din port de la Rouen intelegem ce capacitate marinareasca neasemuita s-a zamislit in Popeye-ul cel nepereche al natiunii.

Daca pana aici existenta sa a fost miraculoasa dar inca sub semnul umanului, evolutia sa ulterioara a relevat supraomenescul, divinul, providentialul: este in puterea omului sa pupe in cur regimul comunist dar sa ramana totusi luptator impotriva lui, au facut-o atatia, insa nimeni nu a reusit sa lucreze in perioada ceausista in comertul exterior si sa nu fie securist cu dosar si angajament; ori Jucatorul nici Securici n-a mancat, nici de la CNSAS nu-i pute a dosar, iar asta este minune nepamanteasca, fiind peste putinta muritorilor de rand sa lucreze in comertul exterior, ba, mai mult, la Anvers, si sa nu aibe dosar de Securici.

Minunile au continuat, neintrerupte, si dupa Lovilutie : precum Isus a transformat apa in vin, Traian a transformat a opta flota din lume in nimic, cu prejudiciu zero. Aceasta fapta de dematerializare, topire, disparitie in neant, fara urma si prejudiciu a flotei, ne arata puterea Carmaciului asupra materiei, careia ii poate ordona sa dispara si pe care o stapaneste.

Mai apoi, tot ca ministru de transporturi, a reusit performante unice in Europa : a gasit secretul alchimistilor, acela de transformare a materiei in aur, dar el l-a aplicat in secventa inversa, in sensul ca a transformat banii nostri in asfalt; cum descoperirea secretului alchimistilor trebuia facuta publica, a umplut drumurile din tara cu placute „Aici sunt banii dumneavoastra„. Drumuri nu prea erau, nu prea sunt si nici nu vor fi, dar nici banii nu mai sunt, ceea ce iar ne arata ce puterea divina are Carmaciul asupra materiei.

Sirul minunilor continua : a lacramat ochiul lui cel stang, precum icoana cea facatoare de minuni, de dragul lui Stolo cel bolnav si acesta s-a dat pe loc la o parte din fata lui. A profetit in campania electorala din 2004 ca nu exista dovezi contra lui Nastase dar daca ajunge el la putere le va gasi : ia uitati-va la condamnarea din „Trofeul calitatii”, ca sa vedem profetia implinita, semn clar ca Duhul era pogorat asupra sa cand profetea in 2004.

Ca primar al Bucurestilor, a reusit ca nimeni altul sa transforme nu apa in vin, ci Bordeiul in Sat francez, Satul Francez in 34 miliarde de EUR pentru credinciosul sau in ale portocalei, Costanda. La fel, terenurile lui Nicolaides sau cu terenurile din Straulesti restituite in Primaverii prin echivalent, asa de dubios ca si un copil de doi ani pricepe ca este cusut cu ata alba dosarul de retrocedare: dar, minune, Parchetul nu considera penale respectivele fapte, inca un semn divin.

Nu vorbim despre casa din Mihaileanu, despre vanzarile anterioare care i-ar putea justifica orice achizitie, inclusiv luna de pe cer, asa de supraomenesc este Carmaciul nostru. La fel, jefuieste ziariste de telefonul mobil in vazul camerei, ba le mai si insulta ca bonus, dar, din nou, Parchetul nu vede infractiunea.  La fel, pixelul albastru este miracolul care s-a interpus intre scatoalca prezidentiala si falca unui copil, rusine sa-i fie lui Dinu Patriciu!

Minunile se tin lant : Elena Udrea este surprinsa in repetate randuri venind in vizite nocturne la trei coceni dar onoarea sa este mai intacta ca oricand, fiind avansata pe un post care controleaza un sfert din bugetul Romaniei. Ca prin farmec, nimeni nu mai intreaba nimic despre legatura dintre vizitele nocturne si ascensiunea fulminanta a unei outsider politic, cum lumea uita si despre contrectele Udrei cu RAPPS si creditul cu BRD, aflate in directa legatura cu campania electorala a Jucatorului. Curat miracol!

Lista minunilor Jucatorului este mai lunga decat Vietile Sfintilor. El a dat noi impulsiuni istoriei care se scrie potrivit cumetriei sale cu Anagrama Lambrino si printisorul cel minunat – facut, nu nascut (unii hulitori ar zice de cumatra Lia si cumatrul anagrama ca au facut copilul ala din incheietura mainii), matematica se face potrivit numaratorii Robertei, arta plastica cunoaste, de la Pinalti incoace, noi dimensiuni in portretistica omagiala a Elenei, peisagistica rurala este revolutionata de oile lui Flutur.

Toti suntem urmasii lui Traian, ai lui Traian Basescu, cum a stabilit vestala sa Udrea, sa le fie numele laudat! Mandra reforma, mester Carmaciul!

Anunțuri

One Response to Mandra reforma, mester Carmaciul!

  1. iulian serban spune:

    Bun, Bravo!!!! Frumoasa oda pentru ziua portocalie.Uraaaa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: