România – Absurdistan sau Securistan? Reforma statului spre Societatea Securistică Multilateral Dezvoltată

Hai să vedem ce ştim până acum. Păi ştim, din declaraţiile proprii ale lui Bălălău, că plănuia să îl dea jos pe Boculete încă din decembrie 2011, iar Boculete nu se dădea dus. Acum a demisionat, forţat-obligat, pentru ca imediat Bălălău să îl scoboare, din prepeleacul gândirii domniei-sale, pe Ungureanu, şeful SIE, ca premier desemnat, ceea ce echivalează cu premeditarea mişcării şi nu cu improvizaţia.

Să îl dai jos pe roboţelul perfect, care executa totul şi la timp exemplar, fără crâcnire, pe yes-man-ul ideal Boc, încasatorul perfect, pentru a pune în loc o altă persoană arivistă şi cu rectitudinea osului de meduză, reprezintă un plan demn de Absurdistan, pentru că este asurd să înlocuieşti păpuşa perfectă pe post de încasator cu o marionetă neverificată. Dar Bălălău ştie că elanul de ţuţer al lui MRU este proaspăt, obedienţa lui neuzată, servilismul intact, arivismul mai vorace de funcţii ca niciodată : va fi un roboţel 2.0 şi mai eficient ca Boc, plus că este securist de-al lui.

În plus, încă o data se verifică ce memorie scurtă au românii : părem a fi uitat cu toţii ce interpretări aiuritoare dădea Bălălău art. 103 din Constituţie când insista că Boc, deşi buşit în Parlament în 2009 prin moţiune de cenzură, urma să fie desemnat, din nou, premier : el este şeful partidului cu cele mai mulţi reprezentanţi în Parlament. Pe linie de consecinţă, înseamnă că SIE, al cărui şef era dl. Ungureanu la data desemnării, este, în logica preşedintelui, partidul parlamentar cel mai bine reprezentat în Parlamentul României. O fi ştiind Bălălău ceva despre câţi securişti încă mai sunt în Parlament? 

Pe de altă parte, Jurnalul şi Antenele au urlat, imediat şi întemeiat, OFFSIDE!!, arătând Jucătorului cartonaşul roşu al ilegalităţii desemnării lui MRU, în temeiul Legii siguranţei naţionale care interzice SIE implicarea în orice activitate politică. Cum negocierea unui guvern sau votul de învestitură sunt acte eminamente politice, orice congruenţă a SIE cu actul politic trebuie exclusă, potrivit legii. Prinsă cu chiloţii în vine şi în curul gol, cu o ilegalitate flagrantă şi pentru nea Gheorghe de la coada vacii, propaganda portocalie a început distragerea atenţiei către „geniile, capacităţile, competenţii” şi „platformele minunate” de guvernare ale propusului guvern, poate uităm de ilegalitatea desemnării lui MRU – OK, este o ilegalitate mică, dar ce viitor de aur ne aşteaptă : Bălălău i-a dat subalternului MRU ordin pe unitate să crească nivelul de trai al populaţiei, deci să facă, cu ambele mâini, pomeni electorale.

Ilegalitatea desemnării lui MRU, şi din prisma Constituţiei, şi din prisma legii sigurnaţei naţionale, este evidentă. Ce mă miră este că puţină lume a stat să reflecteze : este ADMISIBIL votul de învestitură al unui securist în Parlament? Nu, serios, chiar credeţi că este cuşeră şi democratică operaţiunea de votare, în Parlament, a unei persoane care are garantat accesul la dosarele fiecărui parlamentar în parte (or avea destui parlamentari ba un mişmaş financiar, ba un abuz în serviciu, o corupţie mică sau  un scandal sexual măcar …). Ăla mai este vot liber în Parlament, aia mai este democraţie reprezentativă, dacă şeful spionilor cere votul parlamentarilor, având acces la dosarele lor şi la scheleţii lor din dulap? E o glumă proastă, nu democraţie. Eu îmi amintesc „Yes, minister”- „The Party Games” şi realizez că implicarea în lupta politică a serviciilor de informaţii, folosirea în desemnarea de premieri a scheletelor din dulap este cea mai sinistră deformare a democraţiei.

Ca de obicei, Bălălău ne sfidează. Desemnarea unui securist în fruntea guvernului este  o sfidare la adresa Parlamentului, democraţiei parlamentare şi propriului popor, dar are valenţa oficializării unei noi etape din războiul româno-român (cum îl desemna regretatul Paler) : scoaterea securităţii la vedere în lupta la baionetă a pedeleprelor cu propriul lor popor, în războiul „român’lor” lui Băsescu cu restul populaţiei. În plus, este o confirmare simbolică a zicalei cu „Cin’ se-aseamănă, se-adună” : securistul de comerţ exterior de la Anvers se simte confortabil alăturându-şi un alt securist de relaţii externe, în făurirea, prin „reforma statului„, a societăţii securistice multilateral dezvoltate, Republica Securistică România (cum zice Rabbi Mordechai) sau a Securistanului nostru mioritic, taliban sau talighiolban.

Mă tem că Băsescu nu va pleca de la butoanele puterii decât împuşcat, ca şi idolul său, altminteri nu ar sfida pe faţă, la vedere, Constituţia şi legile ţării pe care cică este chemat să le respecte şi al căror garant este. Bălălău nu a înţeles nimic din Piaţa Universităţii, dacă MRU este tot ce a putut el să screamă ca şi soluţie în războiul româno-român pe care îl duce împotriva propriului popor.

Anunțuri

One Response to România – Absurdistan sau Securistan? Reforma statului spre Societatea Securistică Multilateral Dezvoltată

  1. kaboom spune:

    Important e sa capete contur acesti „ei”. Se spune ca imediat dupa revolutie, s-au bagat in pamant, dar vazand ca „se poate” au iesit la suprafata si si-au continuat miseliile. Si de atunci, tot prind curaj, numirea lui MRU e recordul absolut…..de pana acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: