„Vă rugăm să ne scuzaţi/Nu producem cât furaţi!”

În urmă cu ceva timp, am scris despre avioanele F16. Administraţia Prezidemenţială, cel mai activ şi înverşunat agent de lobby pro-american şi antiromânesc a fost devoalată de scurgerile Wikileaks ca promotoare a demersului „tactic şi strategic” de achiziţie a unor lighene zburătoare americane F16, second-hand, uzate fizic şi moral, la preţuri de avioane noi.

Acum, experienţa personală mă determină să revin la acest subiect. Avioanele F16 nu sunt nişte lighene zburătoare, uzate fizic şi moral, cum în mod nejustificat le-am preamărit eu în postul menţionat mai sus, ci sunt, de-a dreptul, OBIECTE DE MUZEU. Dovada am găsit-o vizitând muzeul armatei belgiene de la Cinquantenaire/Jubelpark, Brussel, unde era expus şi un avion F16, printre alte glorii trecute ale aviaţiei : Mirage-ul franţuzesc, Spitfire-ul englezesc, DC3, „Fortăreţe zburătoare B-26”, Junkers etc. etc. ….

Americanii aruncă avioanele F16 la gunoi, aliaţii din NATO le tupilesc prin muzee şi noi, cu Băsescu în frunte, ce facem? Ne oferim să le cumpărăm la preţuri de avioane noi!!! Ceeeeee? Lucruri de muzeu? E ca şi cum ai cumpăra la preţ de Ferrari o Dacie 1300, fabricaţie ’68, ca să participi cu ea la o cursă de Formula 1.

Băsescu trebuie cercetat penal pentru lobby-ul neruşinat de penal (abuz în serviciu, fals intelectual) pe care îl face pentru nişte OBIECTE DE MUZEU pe care ni le prezintă ca fiind TEHNICĂ DE APĂRARE pe care trebuie să o plătim cu bani publici MULŢI. Ai mei, ai dumneavoastră. De tupeul lui Băsescu de a minţi de îngheaţă apele, nu mai vorbim, este supercunoscut. Dar despre consecinţele juridico-penale ale nesimţirii lui putem vorbi şi cred că trebuie să vorbim : dacă prezentarea unor vechituri de muzeu, care pun probleme de casare americanilor, ca fiind tehnică de apărare indispensabil necesară românilor, este sau nu este pentru şeful CSAT abuz în serviciu în formă calificată, mai ales din prisma faptului că specialiştii din apărare au susţinut că nu-s bune de nimic. De preţul exorbitant al lighenelor nu mai vorbim, ci doar să ne întrebăm cât le intră Prezidementului şi camarilei în buzunare, că doar nu fac lobby pe gratis.

VĂ RUGĂM SĂ NE SCUZAŢI, NU PRODUCEM CÂT FURAŢI!

6 Responses to „Vă rugăm să ne scuzaţi/Nu producem cât furaţi!”

 1. Dan spune:

  daca se poate, te astept cu o analiza, in stilul tau personal, a ACTA

  • cristipetre spune:

   Nu ştii ce ceri, maestre … Iese nu numai de o dizertaţie, de o teză de licenţa, ci de-a dreptul o lucrare de doctorat poţi să scrii pe tema ACTA, dacă vrei să tratezi profesionist subiectul. Oricum va fi un post fragmentat în vreo patru-cinci episoade, altfel nu cadrează cu un blog.

 2. Doru spune:

  De mult, tehnica rusească, băgată pe gât Armatei Române prin acelaşi procedeu deomcratic, o denumeam, de cei care o deserveam, global, wc-uri.
  Lighenele de la vest se încadrează cu lejeritate în acestă categorisire…
  Ce mi-e est, ce mi-e vest când nemernici au fost şi mai sunt la butoanele deciziei de la Bucureşti ?

  • cristipetre spune:

   A propos de tehnica kakaia ruskaia, la acelasi muzeu era expus si un MIG 23 – am ras de m-am strambat vazand cum prezentul aviatiei romanesti se impleteste atat de armonios cu viitorul – obiecte de muzeu sunt schimbate cu alte obiecte de muzeu. Parca armata romana ar fi o expozitie permanenta si, dupa succesul expozitional „MIG 23 – Prabusirea”, urmeaza vernisajul „Soimul naparlit (de mult) F16”, cu exponate si arteface noi …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: