Republica Separatistă Constanţa

Rezultatul referendumului local organizat in judeţul Constanţa de Nicuşor şi Măzărică nu uimeşte pe nimeni – 95% dintre constănţeni nu doresc să îşi schimbe forma de organizare administrativ teritorială. Eu cred că asta este rata reală de susţinere electorală a pedelicului – 5%, în continuu război cu restul de 95%.

Ce este cu adevărat uimitor este procentul de participare la vot – 43% conform primelor date preliminare. Este mai mult decat media de participare pe ţară la ultimele alegeri parlmentare – de 39%, ceea ce ar trebui să fie un mare semnal de alarmă pentru puterea portocalie. Să nu vorbim de europarlamentarele din 2007 cu 27% participare la vot.

Eu sunt constănţean. Nu am fost niciodată sud-estist şi nici nu voi fi. Apartenenţa la judeţ mie mi se pare definitorie pentru mine, cum probabil li se pare şi celor 95% dintre constănţeni care au votat în sensul menţinerii actualei forme de organizare administrativ-teritorială.

Oricum, modificarea administrativ teritorială din judeţe în regiuni va necesita şi referendum naţional pentru modificarea Constituţiei (care actualmente prevede judeţele). Având în vedere că 95% din constanţeni se opun, mă îndoiesc că în alte judeţe situaţia va fi sensibil diferită, deci referendumul pentru modificarea constituţiei va fi un eşec răsunător, indiferent de asumarea răspunderii de bochemoni prin parlament.

Întoarce-te la popor dacă îndrazneşti, Băsescule! O majoritate uluitoare de 95% din constănţenii tăi, inclusiv ăia din Murfatlarul tău natal, te tratează cu tradiţionalul turcism dobrogean Hai sictir!

Anunțuri

5 Responses to Republica Separatistă Constanţa

 1. mike spune:

  cred ca ai inteles gresit , rezultatul acestui vot arata calitatea celor care au votat , din pacate majoritatea dintre ei sunt interesati mai mult de punga de faina , zahar si puiul congelat primite regulat de la mazare … cu astfel de votanti din pacate constanta si poate chiar generalizand romania nu are decat un viitor – in jos !

  • cristipetre spune:

   Stimate Mike, as prefera sa nu insulti constantenii. Constantenii care au votat sunt cel putin fel de inteligenti sau de prosti ca restul romanilor. Iar argumentul tau este fals, deoarece Mazare ofera pui congelati numai unei mici parti dintre locuitorii municipiului Constanta si nu intregului judet, deci scuteste-ma de argumente nefondate. Doar cateva mii de locuitori ai municipiului Constanta primesc ajutoare, nu 95% din populatia judetului. Deci scuteste-ma de argumente nefondate.
   In plus, dezavuez de plano orice referire la patura defavorizata social ca fiind una parazita sau de proasta calitate. Numai politicienii tembeli, bogati, incompetenti si fuduli pot crede ca cei saraciti de politicile lor falimentare sunt vrednici de dispret. Cei vrednici de dispret pentru simplul fapt ca exista o larga patura sociala de saraci sunt fix politicienii care au dat chix in crearea de bunastare (fix aceia alesi cu hahaieli de gen „Sa traiti bine!”)

   • mike spune:

    mazare si acolitii printre care nicusor constantinescu traiesc ca intr-o feuda in constanta , sunt baroni locali si fac ce vor cu banul public in functie de interese , intr-un an de criza ei traiesc in lux in schimb ce amaratii fac cozi si se bucura la un pui congelat , faina si orez, iar cei care au votat duminica , reprezentand approx, un sfert din populatia constantei sunt chiar majoritatea din pensionarii amarasteni si din pacate lipsiti de o minima cultura democratica
    cei care sa zicem au votat cu discernamant au fost mintiti regulat prin anunturi la megafoane si pliante cum ca trebuie sa se duca nustiu unde ( de ex galati ) pentru a face acte sau a depune cereri , puri si simpul manipulare ordinara !

   • cristipetre spune:

    Maitre, parca ti-am sugerat sa nu insulti votantii, ca doar box populi, box dei … vorba lui Venturiano!
    Apoi, iti atrag atentia asupra faptului ca 43% din votantii aflati pe listele permanente nu este deloc un sfert din populatia Constantei, ci exact 43%, procentul nu este susceptibil de manipulare. Pe partea cu cultura democratica paupera a votantilor, iar n-ai dreptate. Referendumul presupune consultare a populatiei pe teme determinate. Intrebarea a fost simpla si clara „Vreti sau nu sa se desfiinteze judetul Constanta?”, suficient de simpla pentru a fi priceputa de oricine, cult sau nu. Parca al referendumul alalalt, ala cu parlamentul monocameral nu v-am auzit zbierand asa tare despre lipsa de cultura democratica in Romania …

    In ultimul rand, nu este deloc exclus ca viitoarea capitala prognozata a regiunii sa fie la Galati sau Braila. Are cumva constanteanul de rand garantii ca nu va fi asa? Nu, deci scutiti-ne cu manipularea.

 2. avenirv spune:

  „rezultatul acestui vot arata calitatea celor care au votat , din pacate majoritatea dintre ei sunt interesati mai mult de punga de faina , zahar si puiul congelat primite regulat de la mazare ”

  nu sunt aceeasi oameni care au votat PDL ?
  deci atunci erau buni, acum nu sunt ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: