Iobagul român, plătit cu 2 lei pe oră. Legea iobăgiei 52/2011

Am afirmat mai demult că scopul explicit al descreieraţilor de bochemoni este reintroducerea sclaviei sau a iobăgiei pe teritoriul României şi aservirea românilor prin legarea de glie si de interesele lor şi ale găştii lor. Băsescu-Boc-Udrea ne urăsc pe noi, pe toţi românii, iar asta se vede în actele normative pe care le promovează.

Exemplul cel mai scandalizator este Legea 52/2011 privind zilierii. Scopul legii, explicat cu o claritate de cristal în expunerea de motive, este acela de a se folosi de un număr tot mai mare de şomeri, dar nu prin angajarea lor ca salariaţi, ci ca zilieri, plătiţi cu minim doi lei dar maximum 10 lei pe oră (art. 9, alin. 2 din Legea 52/2011 – plafonul maxim de 10 lei brut mi se pare culmea ilegalităţii şi dovada străvezie a abuzului de putere şi exploatării sălbatice a persoanelor aflate în poziţii economice defavorabile).  

Munca zilierului este muncă prestată în afara relaţiei de muncă (art. 2), deci nici o normă de protecţie din Codul muncii nu se aplică zilierului. Zilierul poate să lucreze legal până şi 12 ore pe zi (art. 4, alin. 2), comentaţi voi. Singura limitare prevăzută este aceea ca un zilier să nu muncească mai mult de 90 zile pentru acelaşi angajator, însă nimic nu împiedică pe angajator să schimbe zilierii din trei în trei luni pentru a evita angajarea unui salariat, fie şi pe durată determinată. 

Salariul minim este de 2 lei pe oră, brut, adică de 16 lei brut pe zi (art. 9, alin. 2), legea iobăgiei 52/2011 interzicând să se plătească zilierului/iobagului un salariu mai mare de 10 lei pe oră. Raţiunea plafonului superior de 10 lei pe oră nu o pot pricepe nici de frică, mai ales că nerespectarea plafonului superior sau inferior reprezintă contravenţie (atenţie, în capul lui Bok-Băsescu-Udrea şomerii nu merită, în nici un caz, mai mult de 10 lei pe oră dacă lucrează ca zilieri).

Modificarea Codului muncii a fost o lege-instrument pentru actualele reglementări-finalitate. Astfel, dacă se va plăti o persoană cu 2 lei brut pe ora, 16 lei brut pe zi, asta înseamnă 352 lei BRUT pe lună. Înţelegeţi de ce trebuia abrogat CCM unic la nivel naţional? Deoarece impunea 700 lei NET (binişor peste 1000 BRUT). Înţelegeţi ce tare se ieftineşte mâna de lucru care devine şi iobagă, pe deasupra? 

Ce este iarăşi uluitor este că numai persoanele juridice pot fi beneficiari ai muncii zilierilor, persoanele fizice nu au dreptul de a angaja zilieri la sapă sau la curat în casă, ceea ce subliniază caracterul injust şi de act normativ „cu dedicaţie” de la Bok-Băsescu la camarilă.

Domeniile în care se poate presta activitate de zilier sunt limitate de lege – art. 11, fără sancţiuni în caz de nerespectare, dar domeniile de activitate nu sunt delimitate ştiinţific, prin raportare la CAEN, ci imprecis, pentru a justifica interpretări extensive (eu deja am intuit câteva interpretări extensive care vor fi în mod cert şi sigur uzate şi abuzate). Remuneraţia plătită zilierului nu este diminuată de CAS, CASS, alte contribuţii, deci se dă, explicit, undă verde evaziunii fiscale legale şi reprezintă, totodată, o lovitură de graţie dată bugetului asigurărilor sociale, şomaj şi sănătate. Contravenţiile săvârşite de beneficiari sunt constatate de inspectorii de muncă şi inspectorii ANAF (nu separat, ci împreună, ceea ce va fi imposibil în practică, în concluzie).

Concluzia : Bok-Băsescu-Udrea urăsc românii. Bok şi Băsescu ne vor sclavii lor şi ai camarilei lor portocalii.

De aceea, Bok şi Băsescu trebuie să-şi dea demisia!

Anunțuri

2 Responses to Iobagul român, plătit cu 2 lei pe oră. Legea iobăgiei 52/2011

  1. Calin spune:

    Mie mi-e clar că modificările CM transportă România înapoi în timp, undeva în perioada interbelică (dacă nu cumva antebelică). Însă mi se pare că asupra acestor modificări există un acord transpartinic. La inițiativa celor de la putere PSD a protestat anemic și de formă. Toți megapatronii din toate partidele vor profita și cred că CM în forma actuală va fi în vigoare încă mult timp.
    Singurele voci constant și argumentat critice de la bun început (spre deosebire de Antene și Realități, care au fost oportunist-isteric-critice) au aparținut unor activiști de stînga neafiliați vreunei mișcări politice.

  2. cristipetre spune:

    Corecte observaţii, însă eu m-aş aventura să cred că traversăm o nouă perioadă fanariotă, cu rumâni iobagi legaţi de glie şi un Vodă autocrat, care îşi ia firman de domnie de la capuchehaia Înaltei Porţi de pe Batiştei.
    Şi da, se învederează conivenţa opoziţiei cu puterea sau faptul că Antenele şi Realitatea, prin tonul isteric, fac jocul pedelicului pe care îl critică, chipurile. Altfel averea lui Voiculescu nu s-ar fi triplat în timpul mandatului machitorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: