Despre deconspirarea motanului Felix

Toată lumea a citit despre cum a juisat, din abundenţă şi cu asupra de măsură, presa portocalie pe tema verdictului irevocabil dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de colaborator al Securităţii al lui Dan Voiculescu. Mai mult, Tapalagii şi Turturicii puterii au reproşat PNL şi lui Crin Antonescu dubla măsură : şi anume că PNL a dat dovadă de intransigenţă inflexibilă faţă de Mona Muscă, apropiată a Cotroceniului, dar acum se cunună la vedere cu motanul Felix şi Antenele lui. Cu alte cuvinte : de ce principiile PNL din 2005, care au determinat retragerea totală şi necondiţionată a sprijinului politic acordat Monei Muscă (de fapt „calul traian” al lui Băsescu în PNL, ca şi Valeriu Stoica), sunt acum inexistente, din moment ce PNL nu  mai are nici o jenă în a se alia cu Partidul Conservator al cărui fondator şi lider informal este Voiculescu?

Trecând peste argumentul cu drumul lung şi grija altuia, răspunsul la întrebarea deontologilor este al naibii de simplu : nimic nu s-a schimbat, însă nimeni (inclusiv Crin Antonescu, căruia i s-a pus această întreare) nu vede fractura logică a întrebării deontologilor : Mona Muscă era membru al PNL, Dan Voiculescu nu este. În 2004 PNL s-a angajat în alianţa DA, promovând chiar un nomenklaturist şi un securist de frunte la preşedinţia României – mă refer la Traian Băsescu. Deci dacă în anul 2004 PNL a promovat un securist şi un nomenklaturist la preşedinţia României, de ce nu s-ar alia în anul 2011 cu un altul, patron de trust media atât de necesar în comunicarea politică?

Dan Voiculescu nu a făcut niciodată un secret din faptul că a deţinut funcţii în comerţul exterior comunist. Cum nimeni nu ieşea din România ca să lucreze în străinătate sau cu străinii decât dacă avea aprobare de la partid şi de la Securitate, era sigur că a colaborat, mai mult sau mai puţin, cu Secu. Toţi lucrătorii de comerţ exterior pe care îi cunosc aveau, pe vremuri, ochi albaştri, după Revoluţia vopsindu-şi ochii în culoarea capitaliştilor de succes, însă în cvasiunanimitatea lor, îşi recunosc apartenenţa trecută la Secu. De aceea, nu am nici o reţinere să afirm că şi cel care a condus reprezentanţa Navrom de la Antwerpen, Traian Băsescu, a fost mare securist, pentru că altfel nu ar fi ajuns acolo trimis de statul român comunist.

Însă hai să judecăm oamenii după faptele pe care le înfăptuiesc. Dacă e să îl judecăm pe Voiculescu după ce a făcut şi construit (mă refer la PC, la încurajarea talentelor României dar şi gigantul Intact, care, din câte ştiu eu, nu este şantajabil de către Fisc, sau la iniţiative legislative blocate de Bălălău, precum cota redusă a TVA), parcă faptul că a dat o note informative începe să piardă din relevanţă. Cum darea cu subsemnatul era obligatorie pentru lucrătorii în comerţul exterior, a-i reproşa lui Voiculescu că a făcut-o este ca şi cum cineva mi-ar fi reproşat mie că am purtat cravată roşie cu tricolor la intrarea în clasa a II-a (ambele interveneau automat în cadrul sistemului). Nu cred că cineva îmi poate reproşa mie că, formal, am cerut să fiu primit în clasa a IX-a în UTC, deoarece toată lumea la 14 ani devenea membru UTC, aşa funcţiona sistemul, deci de ce îi reproşăm lui Voiculescu că a lucrat în comerţul exterior? Dar de ce nu îi reproşăm acelaşi lucru celui care, deşi nomenklaturist care îi scria ode şi felicitări de ziua de naştere lui Ceaşcă şi care era şef de reţea în Secu, are tupeul neobrăzat să condamne, la sanchi, comunismul? Aici este dubla măsură, stimaţi deontologi.

Din semn de apreciere a ceea ce Dan Voiculescu a realizat de la Revoluţie încoace, voi păstra, în blog-roll, linkul către blogul domniei sale. Pentru că Antenele, deşi cam isterice ca ton, sunt cam singura voce critică la adresa actualei puteri portocalii. Nu spun că neapărat şi musai Antenele ar avea dreptate întotdeauna, dar cred cu tărie că pluralitatea de opinii şi dezbaterea sunt sănătoase, sunt de esenţa democraţiei, deci o voce critică la adresa puterii nu poate dăuna în nici un caz unei societăţi democratice.

De aceea, pentru că eu consider că nu am nimic să îmi reproşez pentru culpa de a fi fost şoimul patriei, pionier şi utecist, deoarece aşa funcţiona sistemul de politizare în masă a tineretului, consider că nici domnului Voiculescu nu i se poate reporşa că a făcut ceea ce i se cerea de către sistem, prin fişa postului de lucrător în comerţul exterior. Însă mi se pare condamnabil ca un nomenklaturist şi un securist să condamne comunismul, asta mi se pare culmea neobrăzării şi neruşinării. Lipsa de moralitate şi verticalitate sunt de condamnat, tartufismul şi impostura. De tartufism, ipocrizie şi impostură s-a făcut vinovată campioana luptei antisecuritate Mona Muscă, dovedită ca turnătoare fruntaşă şi la fel este şi Bălălăul nostru suprem, care, deşi îl pupa-n dos pe Ceau de ziua lui şi era şef de reţea securistă, are neobrăzarea să condamne comunismul a cărei unealtă de frunte a fost.

Problema lustraţiei este însă mai complexă decât am prezentat-o eu aici. Nu trebuie să ne uităm trecutul. Securismul trebuie blamat public şi dezavuat. Dar cum est modus in omnibus rebus, cred că delaţiunile bagatelare de care s-a făcut Voiculescu vinovat, prin decizie judecătorească trecută în puterea lucrului judecat, ar trebui urmate de divulgarea tuturor torţionarilor, a şefilor de reţea, a celor care au practicat şantajul, ameninţarea şi teroarea asupra României. Abia atunci România politică se va însănătoşi. Nelustrată, Securitatea va inflama inutil, în continuare, spiritele mioritice (Belgia încă luptă cu fantoşa colaboraţionismului nazist nedevoalat de 60 ani), deci eu aş vrea nume mult mai mari scoase înainte, începând cu Băsescu, că el este cel dintâi dintre cei dintâi.

De aceea, Boc şi Băsescu trebuie să-şi dea demisia!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: