INCEPTION (II). Acum sunt de-a dreptul îngrijorat

V-am mai agresat cu miorlăieli paranoide despre ceea ce cred eu că face Wall Street Journal, ediţia pentru Europa, adică propagandă deşanţată pro-americană şi anti-europeană, anti-orice nu este pro-american precum şi cu faptul că, după mine, Wall Street Journal face incalculare de idei primite de-a gata, adică INCEPTION, reţetă patentată de Unchiul Sam. Când zic asta, îmi amintesc că revolta din Tunisia nu se domolise încă dar oamenii de la WSJ vorbeau de vulnerabilităţile similare ale Egiptului (la o săptămână înainte de orice revoltă egipteană) sau că, săptămâna trecută, vorbeau despre Coasta de Fildeş ca altă zonă potenţial problematică – şi uite că problemele au apărut.

La fel, au anunţat opinia FMI că dolarul SUA este prea puternic în raport cu moneda europeană (raportul 021811) şi iată că EURO se aprecie voiniceşte la 1,4 USD/EUR. Eu deja cred că nu mai vorbim de coincidenţe. Deja am început să privesc WSJ ca fiind ziarul în care citesc azi ştirile de săptămâna viitoare, de parcă am fi într-un episod din Twilight Zone. Nu asta este amuzamentul maxim, ci faptul că aceeaşi americani de la WSJ au enunţat, cu subiect şi predicat, că se poate prevede contagiunea crizei arabe şi în Europa, în Ucraina şi România. Acum vă declar că sunt cu adevărat îngrijorat, eu credeam că mămăliga nu mai explodează a doua oară.

Chiar credeţi că este plauzibil scenariul WSJ cu libianisme şi egiptisme în despotismul băsescian cel luminat (de chelie)? Sau e vorba de o simplă ameninţare made in USA, voalată prost, pentru ca CSAT şi matolul suprem din stat să comande, chiar cu plata în rate, ligheanele alea zburătoare numite F16, aşa cum s-a vorbit săptămâna trecută?

De aceea, preventiv, Boc şi Băsescu trebuie să-şi dea demisia!

Anunțuri

4 Responses to INCEPTION (II). Acum sunt de-a dreptul îngrijorat

 1. Dan spune:

  … cam asta citeam in toamna…

  http://sorinplaton.wordpress.com/2010/11/19/sorocul-insurectiei-tocmai-la-primavara-din-2011/

  sau o simpla potrivire… profetica a WSJ

  • cristipetre spune:

   Sper insa din toata inima sa nu fie adevarat … cel putin din doua motive :
   a. Pe de o parte, ca amaratul de popor roman nu e vinovat sa mai traga inca o tranzitie
   b. Pentru ca destabilizarea Romaniei ar insemna o agresiune obraznica la adresa UE, ceea ce mi se pare de un tupeu neimaginabil din partea unchiului Sam.

   Sper insa ca, de fapt, se servesc amenintari voalate pentru cumpararea in rate a lighenelor zburatoare second hand numite F 16.

 2. Dan spune:

  a. dar parca vre-un popor, roman sau oricare altul, a fost vre-o data vinovat, ele au fost manipulate, si au urmat lideri mai mult sau mai putin iresponsabili, sau mai rau, nici nu au fost intrebate si li s-au impus din exterior tot felul de experimente sociale… argument de suflet, dar nu cred ca impiedica pe ce se joaca de-a sefii sa ia o decizie fara sa ne intrebe si pe noi
  b. Romania este de o insula de instabilitate in interiorul UE, mai marii ei stiau asta cand ne-au primit, asa ca nu vad de ce nu i-ar lasa pe americani sa se ocupe de treburi mai murdare (nu ca ei ar fi usi de biserica).

  Toate democratiile i-au aplaudat/sustinut ani in sir pe liderii incendiatei lumi arabe, atata timp cat acestia nu au sarit in barca URSS (toti sunt/erau la putere de peste 20-30-40 de ani; Anwar el Saddat – fost in Egipt a fost asasinat pentru ca era prea apropiat de blocul estic) si au fost binevoitori sau macar neutri fata de ei, acum cand e clar ca nu mai sunt de folos sunt maturati, care nu se da dus de bunavoie, primeste doua portavioane in apele litorale pentru pacificare. Parerea mea este ca ce se intampla in lumea araba este legat de ofensiva economica a Chinei in lumea musulmana si in Africa, si este batul aratat celor care cocheteaza cu ideea ca salvarea ar putea veni si din alta parte decat pe filiera FMI/BCE+UE…

  • cristipetre spune:

   Inclin sa cred ca ai dreptate. Dupa caderea blocului comunist, capitalismul si democratia de tip occidental au intrat intr-o criza identitara perpetua, iar acum suntem contemporani la „postmodernismul” democratiei occidentale. Eu nu cred ca poate dura la nesfarsit in aceasta forma si va face implozie, intr-un sfarsit. Dar sa vedem …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: