„Liderul „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism”

În sfârşit … Au grăit şi ei, liderii de sindicat! Poate s-au enervat că li s-a arătat ANI? No, românii nu prea pot fi lesne bănuiţi pe nedrept de curaj şi verticalitate. Altminteri ce l-a determinat pe Hossu să declare asta, abia acum, şi nu acum opt luni?  

Păi poate că acum poate grăi pentru simplul motiv că este prea târziu. De rahaturile astea se discută încă din august 2010 (am mai scris despre asta, aici). Atunci unde eraţi, de ce nu vorbeaţi de atunci de sclavagism, domnule Hossu?

De ce spuneţi adevărului pe nume de-abia acum, după ce  a anunţat piticania asumarea răspunderii pe proiectul de lege de modificare a Codului muncii şi de legare a tuturor muncitorilor din România de glie? Cred că, acum, soarta Codului muncii este pecetluită (fie-i ţărâna uşoară) iar Hossu face doar un exerciţiu de imagine, o învârtire de limbă în gură, un joc de gleznă, că de soarta de milioane de români oricum îl doare în posterior. Dacă îi păsa, aş fi văzut acţiuni sindicale precum cea de la Mioveni, multe, la nivel naţional, în Bucureşti, la Cotroceni. O lege strâmbă se combate mai eficient înainte de a fi adoptată decât după aceea, toată lumea ştie asta. Dar cum nu am văzut nici o altă mişcare de protest în afară de cea de la Mioveni, asta mă face să îl suspectez de Hossu de ipocrizie sau tartufism.

Presa oranjgutană ne semnalează însă că nu este aşa. În articolul publicat de EvZ (şi nu de oricine, ci de crema cea numită „Senatul EvZ”), uitaţi-l aici, Bogdan Hossu este asemuit cu Miron Cozma, ca să fie târnuit în cel mai abject mod (i se reproşează aspectul fizic, mizerie demnă de un „senator”) : „Mătăhălos, sumbru, lătrându-şi scurt, vag reptilian, ordinele, omniprezent şi ahtiat după putere, Bogdan Hossu combină haiducia şi violenţa într-un stil unic” sau „Îi studiezi mâinile gigantice, şi imaginea celui care ameninţă cu sugrumarea adversarilor nu mai pare chiar atât de ridicolă„. Deci este posibil ca Hossu chiar să deranjeze cu adevărat piticania, altminteri nu se apucau băieţii să îl acopere cu lături pe Bogdan Hossu. Ce mă uimeşte este apelarea „senatorilor” la invectiva provenind din aspectul fizic al persoanei bălăcărite (à propos, Mircea Mihăeş, eşti un diletant, ia lecţii de la Vadim Tudor despre cum se practică bălăcăreala aspectului fizic, ăăă, pardon, acest tip sui generis de polemică, pardon, senatoare).

Aproape că îmi venea să cred că putem pune pariu că BNS, Cartel Alfa, etc. nu vor ieşi în stradă cu pietre şi bâte, deoarece dosarele sunt grele, sunt multe, atârnă greu prin sertare şi sugrumă astfel de iniţiative belicoase. Dar citind mizeria fără margini a lui M. Mihăeş din EvZ parcă aş mai spera. Speranţa, că ea moare ultima.

Caeterum autem censeo Basescu delendum esse!

PS : Domnu’ Tapalagă, să ştiţi că aveţi competitor Senatul EvZ la acordarea distincţiei „Suzana Gâdea” în rang de scatofag. De asemenea, şi la categoria „Polonicul de Aur” al premiului „Joseph Goebbels” vine Mihăeş ăsta tare de tot din urmă. Luaţi măsuri, înteţiţi sorbitul, mâncaţi mai mult, împroşcaţi mai tare, altminteri decernarea premiului către Hotnews şi dvs. nu mai este deloc sigură.

Update : „Senatorul” Mihăieş este unul dintre cei decoraţi de Bălălău cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler (Decret 468/2008), aşa că a executat şi el un mic sluj, un „Apporte!” scurt. Good boy, uite că au trecut doi ani, poate îi mai acordăm o decoraţie … un post .. ceva, uite ce ochi mari şi umezi are şi ce prompt execută sluj …

2 Responses to „Liderul „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism”

 1. Emil spune:

  Cat de…
  Nu stiu cum sa nu cobor la nivelul tau. De ce iti scriu? Tocmai pentru ca e public si trebuie uhn echilibru (cunosti termenul). Desi e cam greu la lipsa de bunsimt.
  Sa te revolti la Evz.
  „“Mătăhălos, sumbru, lătrându-şi scurt, vag reptilian, ordinele, omniprezent şi ahtiat după putere, Bogdan Hossu combină haiducia şi violenţa într-un stil unic” sau “Îi studiezi mâinile gigantice, şi imaginea celui care ameninţă cu sugrumarea adversarilor nu mai pare chiar atât de ridicolă“. Deci este posibil ca Hossu chiar să deranjeze cu adevărat piticania,”
  Dar piticanie sa folosesti in permanenta pentru un om despre care TU crezi ca face tampenii, imi pare chiar sub orice limita de educatie. Desigur nu esti singurul. E o moda: au ratat unii sa inteleaga niste lucruri, se reped sa foloseasca lozinci. Intelegi ce spun :LOZINCI! Am o vaga senzatie ca, spre deosebire de Domnul Emil Boc, nu ai invatat sa spui lozinci pe vremea lui Ceausescu. Nu. tu esti un slugaroi de moda noua. Slujesti, la limita abjectiei, tot ce este CONTRA. Nu intelegi nimic, da’ fiind cu educatia asa cum esti, ai senzatia ca DOMINI intelectual.
  Insirand…
  Emil
  PS Incearca sa citesti ceea ce ai scris si, in masura in care este o sansa, pozitioneaza-te si pe alte argumente decat este EVIDENT, se STIE, se SPUNE, a SCRIS ziarul cutare. Da’ am vagi indoieli ca poti. Trist pentru ca o faci de buna voie.

  • cristipetre spune:

   Stimate domnule Emil,

   Ceea ce denumiţi dvs. emfatic „DOMNUL” Emil Bok (mie grafia turcească a numelui domniei sale mi se pare mai potrivită cu valoarea extrinsecă de care dă dovadă) este secretarul studentimii comuniste de pe vremea lui Ceau, o persoană cu doctorat despre superioritatea sistemului parlamentar bicameral care a devenit la ordinul lui Bălălău campionul unicameralului, este cel care isi face cadou acte normative ca sa treaca si el examenul de definitivat in avocatura, este un jurist prost (dovedita de numarul cel mai mare de neconstitutionalitati declarate de CCR) etc, etc.. Deci am motive obiective de dispret, de aceea invectiva.
   Diferenta dintre mine si „senatorul” Mihaies este ca eu nu ma pretind deontolog, nu sunt profesor universitar, nu sunt decorat de Bălălău cu Meritul Cultural.

   Ceea ce ma mira este ca sustineti ca vehiculez lozinci, eu credeam ca am si argumente. Sper ca nu vreti sa insistati ca din cauză că nu înţeleg eu ce minunat este Bok cel mic scriu astfel de vorbe fără acoperire (lozinci) împotriva domniei sale, că este pierdere de vreme reciproca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: