Discreditarea mişcării sindicale

În buna tradiţie a democraţiei româneşti, de aruncare cu căcat în adversar, Hotnews a pus încă o ditai balega pe ventilator, anunţând că averile liderilor de sindicat sunt verificate de ANI (ştirea, aici).

Sursele Hotnews nu sunt oricare, ci sunt de-a dreptul „judiciare” (de parcă ANI ar face activitate de înfăptuire a justiţiei) şi ne declară că ANI verifică averile liderilor de sindicat, ceea ce este o platitudine sforăitoare, din moment ce şi cu asta ar treui să se ocupe (aş îndrăzni să fac o sugestie ANI să verifice nişte „vânzări anterioare” ale celui dintâi machitor al ţării, dar punem pariu că nu se vor verifica?). De altfel, pseudoştirea, care nu comunică nimic concret, respectă scrupulos legea sociologică a propagării zvonului (gravitate x ambiguitate = zvon de succes), efectul lansării lui fiind, din punct de vedere sociologic, garantat. Odată ce „Aria calomniei” şi „Fiiiiigaaro, Fiiiigaro”, s-au pornit, cei vizaţi, adică liderii de sindicat Bogdan Hosu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Anton Hader, Vasile Lincu, Sorin Dumitrascu, Marin Gruia, Gheorghe Isvoranu, Marius Nistor, Marius Petcu si Ion Albu vor asista neputincioşi la macularea la comandă.

Nu pot să ratez ocazia pentru a felicita Hotnews pentru puseul acut de „deontologie” care i-a lovit, în sensul prezentării acestei (dez)informaţii pe „surse” (de altfel, motivul pentru care o informaţie neverificabilă, pe „surse” ţine capul de afiş, este prima ştire din flux este iarăşi o dovadă de deontologie specioasă, de-aia care se execută întocmai şi la timp de sarcinile trasate). În ideea fixă a chiorului de schimbare a Codului muncii în defavoarea salariatului, eliminare a contractelor colective de muncă şi  a activităţii sindicale, terfelirea prin gunoi a liderilor sindicali era strict necesară. Sinistru procedeu.

Metoda de „înfierare”, la gazeta de perete, a elementelor „duşmănoase”, a „duşmanilor de clasă”  este atât de stalinistă, atât de evocatoare a grozăviilor anilor ’50, încât îi acord, din parte-mi, emintentului ziarist Dan Tapalagă  distincţia onorifică „Suzana Gâdea” în rang de mare scatofag.

PS : Dacă va refuza distincţia oferită, există, de consolare, premiul „Joseph Goebbels” la categoriile „Stercofagia salvează România” şi „Polonicul de aur„.

Caeterum autem censeo basescum delendum esse!PS 2 : vă rog să nu mă suspectaţi de naivitate. Nu, nu cred că, de ex., Liviu Luca este un îngeraş coborât din Paradis, diafan şi imaculat. Nu, însă manipularea opiniei prin ştiri ambigue, date la comandă şi „pe surse” mi se pare şi mai reprobabilă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: