Influenţa jurisprudenţei Curţii Constituţionale asupra practicii judiciare a Tribunalului Argeş, secţia penală

Doamnelor şi domnilor, este OFICIAL : doamna Iulia Antoanella Moţoc, sexy-bănăţeanca de la Curtea Constituţionalănu mai deţine privilegiul exclusivităţii tembelismului atroce imaginaţiei zglobii în motivarea deciziilor, la magistraţi.

Am arătat, într-un post de acum câteva luni, cum această duduie zglobie somitate, poreclită în derâdere desemnată  judecător la Curtea Constituţională,  atât de prolifică în geneza de tembelisme sinistre ăăă, pardon, raţionamente juridice imaginative, motivează o opinie separată la decizia CCR din 22.09.2010, cu jurisprudenţa recentă a CEDO în materie, sens în care face prostia să şi citeze Reina et alii c. Italia (decizia CEDO din 28.09.2010) sau Franger c. Austria (decizia CEDO din 23.09.2010) – adică cu considerente din viitor, ulterioare pronunţării CCR.

Ei bine, domnia sa este farul călăuzitor, lumina măiastră care generează epigoni : practica judiciară a tembelismului fudul imaginativităţii motivării, a motivării unei hotărâri cu motive ulterioare pronunţării, a fost preluată de către instanţele din România, şi anume de Tribunalul Argeş. secţia penală. Această instanţă, atunci când a apreciat gradul de pericol social şi periculozitatea lăsării în libertate a infractorului prezumtiv Constantin Niculescu, s-a referit, pe larg, la starea sa de sănătate. Pentru cei care au urmărit ştirile la TV, starea de sănătate a dlui Niculescu era perfectă până la aflarea încheierii de prelungire a arestării preventive, abia atunci domnia sa a avut atacul ischiemic. Deci din motivarea încheierii, pe care nu o să o găsiţi pe portalul general al instanţelor (unde dosarul 534/109/2011 nici măcar nu a fost înregistrat, că doar nu era făcut pentru informarea mocârţanilor) ci, bineînţeles, pe Hotnews (motivarea aici), rezultă că practica motivării deciziilor instanţelor cu motive din viitor, ulterioare pronunţării, a devenit practica judiciară recentă.

Mulţumim mult doamnei Moţoc pentru activitatea de creare a „dreptului viu” în practica judiciară din România, iată că avem şi epigoni ai domniei sale, ocazie cu care o anunţăm, cu tristeţe, că, în anul 2011, competiţia pentru cel mai tembel imaginativ magistrat al anului se anunţă a fi strânsă, iată Tribunalul Argeş vine periculos din urmă. Ne bazăm însă pe resursele nesecate pe care ni le-a dezvăluit prin scrieri a le poseda doamna Moţoc.

Update : Conform aşteptărilor, Încheierea de şedinţă de care vorbesc mai sus,  nu este disponibilă pe portalul instanţelor de judecată (mai dă-o draq de reformă şi transparenţă în justiţie dacă nu ne convine, dosarul 534/109/2011 nici măcar nu există înregistrat pe portal) şi nici pe portalul propriu ai Triunalului Argeş, însă este publicată integral de RL (aici). Dacă mai avea cineva dubii despre faptul că este un proces politic, din Încheiere rezultă clar că doi-ş-un-sfert a ascultat telefoane trei ani, nu s-a făcut nimic până pe 25, 26, 27 ianuarie 2011, când, brusc, s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului şi, în 45 de minute după ce dosarul a zăcut trei ani, a fost arestat preventiv proaspătul inculpat (fusese inculpat în urmă cu 45 de minute). Toate astea după protestul de la Mioveni, să fim înţeleşi. Da, Năstase avea dreptate, nu poate fi vorba deloc de coincidenţe când un dosar zace trei ani în sertar  fără nici un act de urmărire penală in personam dar apoi brusc este inculpat un om politic din opoziţie şi, în 45 minute, este şi arestat preventiv. Mi-e tot mai jenă de DNA. Idioţenia juridică a motivării cu motive din viitor, ulterioare judecării cauzei deci străine pricinii, se regăseşte la pag. 30 a Încheierii. Enjoy!

Caeterum autem censeo Băsescu delendum esse!

Anunțuri

2 Responses to Influenţa jurisprudenţei Curţii Constituţionale asupra practicii judiciare a Tribunalului Argeş, secţia penală

 1. clarvazatorul rosu spune:

  Raman crucit de ce bale iti curg din gura, si cata ura oarba impotriva pedeleilor si mai ales a lui basescu ( nu ca nu ar merita sa fie blamati uneori ca au facut multe porcarii, si inca mai fac)dar refuz sa cred ca o asemenea revarsre anormala de ura, este ceva spontan si la comanda adica pe bani bai nene, nmare mancator de cacat esti, cred ca dai limbi la greu in fundurile lui ponta , nastase ,crin cel cretin,si turnatorului securist felix, desigur pe bani nu gratis, spor la treaba!!

  • cristipetre spune:

   Stimate clarvazator,

   Este posibil ca opiniile exprimate de catre mine sa nu fie conforme cu viziunile dvs. idilic-erotice fata de Basescu si PDL. In articolul pe care il citati, gratulandu-l pe autor cu belsug de invective, o judecatoare de la Curtea Constitutionala numita de pedelic motiveaza o hotarare judecatoreasca cu motive din viitor, iar dupa aceea Tribunalul Arges, sectia penala, ii urmeaza exemplul si motiveaza o decizie intr-un caz sensibil (Nicolescu) tot la fel, cu motive din viitor, ulterioare deciziei, ceea ce este un tembelism juridic sinistru. Asa fiind, am motive obiective, nu subiective sa afirm ceea ce am afirmat (am si dovezi) si nu opiniile politice, ura sau stercofagia ma determina sa scriu.

   In final, insist sa va atrag atentia ca dreptul la o opinie este respectat, chiar daca opinia nu tine la mare stima pe Basescu si pe pedelic. De asemenea, nu este deloc obligatoriu sa avem toti aceeasi opinie. Deci dvs. puteti sa iubiti pe Basescu, eu pot sa nu si sa il injur, asta inseamna libertatea de opinie.

   Iar, ca sa concluzionez, va atrag atentia ca blogul MEU este un spatiu care imi apartine MIE, iar daca nu va place, ghinion, nu cititi. Nu va obliga nimeni. Nu va cer sa fiti de acord cu mine. Daca nu puteti sa purtati o discutie civilizata, in ciuda diferentelor de opinii, mesajele dvs. vor ajunge in spam. Dixit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: