Noii judecători ai Curţii Constituţionale

Am citit de dimineaţă, mut de uimire, cât de bine s-a mişcat maşina de vot a pedelicului şi cum au reuşit ei să anuleze efectul hotărârilor birourilor permanente ale Camerei şi Senatului, ştiţi voi, acelea care desemnau pe Valer Dorneanu (PSD) şi Teodor Meleşcanu (PNL) pentru funcţiile de judecător la Curtea Constituţională. După aceea mi-am dat seama că Băsescu le-a cântat celor din opoziţie melodia aia veche a formaţiei ABBA, „Winner Takes It All„, aşa că pedelicul, cu numai 37% reprezentare parlamentară, a ajuns să ia TOATE cele trei scaune de judecător vacante la CCR, ceea ce nu mi se pare corect într-o democraţie reprezentativă. Aaaah, da’ la noi nu e, dom’le, democraţie, ce mă mir atâta!!!

Petre Lăzăroiu a fost desemnat de Basescu pentru un mandat complet de 9 ani, după un mandat interimar de doi ani, deşi legea interzice reînnoirea mandatului, astfel încât Lăzăroiu va sta în funcţie, în total, 11 ani !!!!  Nu înţeleg de ce juriştii în general şi politicienii jurişti în special (Năstase, de ex.) nu au protestat la încălcarea Constituţiei sau a Legii 47/1992. Ca de obicei, rămân cu impresia ca opoziţia este pierdută, o declarăm nulă.

Mă mâhneşte însă că, în locul unui specialist în politologie şi constituţionalism, de anvergura lui Valer Dorneanu, mecanismul pedelic de partid a impus pe profesorul Minea (să nu credeţi că zic ceva de rău de profesorul Minea, mi-a fost profesor la master, este un fiscalist remarcabil, dar ce-are de-a face dreptul fiscal cu Constituţia nu pricep nici în ruptul capului). Vom ridica excepţii de neconstituţionalitate privind TVA sau accize? Nu înţeleg şi pace bună.

Cea de-a doua numire, a Iuliei Moţoc, cu trei voturi peste numărul obţinut de Theodor Meleşcanu, este însă cea mai mare surpriză. De la început trebuie să admitem că Iulia Moţoc este soţia reprezentantului permanent al României la Bruxelles, Mihnea Moţoc, deci este măritată bine.

Tânăra judecătoare la CCR are 42 ani (foarte, foarte tânără pe lângă restul relicvelor care o vor înconjura) şi cu greu îndeplineşte (dar se pare că îndeplineşte) condiţia celor 18 ani de experienţă juridică cerută de Constituţie. Mă uit mai bine la domnia sa şi remarc asemănarea fizică frapantă cu Elena Udrea, altă doctorandă şi mare lector sau conferenţiar de particuleră. Şi atunci înţeleg de ce o femeie ca ea este desemnată de partidul Băselului, în ciuda faptului că pare să îşi permită să piardă mult timp cu aspectul exterior. România se umple de bombe sexy şi de sexy brăilence, era normal ca după sexy-buzoianca de la Turism şi Dezvoltare Regională să urmeze şi sexy-bănăţeanca de la Curtea Constituţională. M-am uitat pe blogul doamnei Iulia Moţoc – nimic de substanţă, nici o problemă de drept, numai vorbe mestecate aiurea, mai mult cronică mondenă – de fapt numai cronică mondenă, nimic de substanţă cum mă aşteptam de la un profesor de drept şi judecător – m-am întânit cu cutare, am vorbit cu cutare, mi-am revăzut prietena cutare, ce mai, aproape blog de blondă. Daca nu mă credeţi, convingeţi-vă şi singuri, aici.

Acum, la CCR, sunt şase judecător oranjofili contra trei. Legea de reducere a salariilor şi pensiilor, chiar dacă va fi atacată cu obiecţie sau excepţie de neconstituţionalitate, va trece cu brio examenul de constituţionalitate. Ceea ce este cu adevărat pervers, ceva ce numai în România se poate întâmpla, este că un judecător ad-hoc la CEDO, Iulia Moţoc, va vota pentru constituţionalitatea unei legi care încalcă jurisprudenţa CEDO în materie – mă refer la Kjartan Asmundson vs. Islanda, precitată într-un post anterior.

Anunțuri

2 Responses to Noii judecători ai Curţii Constituţionale

  1. B spune:

    Si ce daca arata bine ? Nu inteleg ce relevanta are aspectul unei persoane pentru functia pe care o ocupa, totusi faptul ca o persoana este preocupata de aspectul ei exterior denota respect pentru propria persoana dar si pentru cei din jur.

    • cristipetre spune:

      Preocuparea pentru aspectul exterior denota vanitate, fiind o ocupatie cronofaga si energofaga, care rapeste timpul si energia necesare studiului sau cercetarii. Aspectul exterior al dnei Motoc sugereaza ca pierde mult timp pentru chestii vane, ceea ce nu prea cadreaza cu profesorul universitar. Parerea mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: