Despre viitorul ‘luminos’ al democraţiei parlamentare în România

România este, teoretic, o republică parlamentară. Dar numai în teorie. În practică, un partid cu 37% din fotoliile din Parlament, inclusiv traseiştii ăia „uninominali” (mă refer la pedelic), reuşeşte să nominalizeze şi să impună oamenii „agreaţi” în toate cele trei posturi de judecător la CCR vacante în 2010, ceea ce matematic şi democratic nu pare corect, că nu sunt singurul partid din Parlament. Dar în România se poate, restul partidelor sau pluripartidismul nu există decât în teorie, în practică există numai partidul unic, pedelic.

Ce este de-a dreptul scandalos este că Ebanezu’  le dă „indicaţii preţioase” judecătorilor Curţii Constituţionale. Mesajul adresat judecătorilor CCR, cu ocazia ungerii în funcţie a lui Ştefan Minea şi a Iuliei Moţoc este halucinant :  Cârmaciul şi-a manifestat convingereanoii judecători ai Curţii Constitutionale (adică ăia numiţi de pedelici) „vor face în aşa fel încât deasupra voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia„!!!! Aşa indicaţii nici Ceauşescu nu îndraznea să traseze Marii Adunări Naţionale! Nu spun că pentru mult mai puţin, preşedintele Germaniei şi-a dat demisia. Al nostru faultează democraţia, face piş pe Parlament – dar ştiţi de ce? Pentru că nu a observat vreo reacţie sau vreo consecinţă a faptelor sale. El, garantul respectării legilor în România, poate să tâlhărească o jurnalistă ziua-n amiaza mare, în ochii camerelor, în direct şi să nu suporte vreo consecinţă (că smulgerea cu forţa, împotriva voinţei, a telefonului mobil parcă la art. 211 C. pen. se încadrează, io aşa am învăţat), ba chiar să o facă pe jurnalista victimă „ţigancă împuţită”, da, tot fără consecinţe. El poate să altoiască plozi necopţi la trup şi minte, ai altora şi să nu sufere vreo consecinţă, ba chiar să aibă tupeul jegos să-i bată obrazul lui Dinu Patriciu pe baza unor concluzii tehnico-ştiinţifice nepertinente sau să ameninţe pe Razvan Dumitrescu (şi să pună ameninţarea în aplicare) pe marginea aceluiaşi subiect. Nu numai că nu păţeşte nimic, dar mai primeşte şi cinci milioane de voturi de la „boborul” suveran pe care acum îl beleşte ca să facă bani pentru clientela politică sau licurici.

Astfel, Parlamentul este pulverizat, printr-o Curte Constituţională aservită care va decide numai cum vrea jupânu’. La fel şi democraţia parlamentară e ‘ciuruită’, fie-i ţărâna uşoară, că de morţi numai de bine. Nu ştiu dacă vom mai putea în 2012, la alegeri, să o mai reînviem, s-o resuscităm pe cea care a fost democraţia parlamentară, prea este moartă demult. Dar speranţa moare ultima şi eu nu vreau să disper.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: