Bluf de poker cu moţiunea de cenzură

Opoziţia – şi ca să fiu mai precis PSD – a iniţiat actuala moţiune de cenzură din motive pur politicianiste. Nu, nu îşi doresc puterea pentru ca nu ştiu ce să facă, ACUM, cu ea – lipsa ideilor anticriză sau inconsistenţa acestora, demonstrată de discursul public neconvingător al opoziţiei, este dovada cea mai clară. Opoziţia îşi doreşte însă prin această moţiune de cenzură să discrediteze politic pedelicul care deţine majoritatea în Parlament şi să îşi asigure un avantaj semnificativ la următoarele alegeri parlamentare din 2012, după ce pedelicul îşi va fi frânt gâtul cu criza.

(sursa foto: www.catavencu.ro)

Cei din opoziţie nu îşi doresc ca moţiunea de cenzură să treacă, deoarece i-ar da (încă o dată) motive lui Băsescu să zică despre Parlament că nu îl lasă să salveze ţărişoara, că îl blochează şi că ei sunt de vină pentru dezastru. Plus că o criză guvernamentală este exact ultimul lucru de care avem nevoie. Aşa că Opoziţia blufează cu moţiunea de cenzură, nu o vor vota, dar le stă bine să vorbească despre ea la televizor, le aduce voturi.

Partea proastă este că opoziţia joacă poker cu ăl mai mare cartofor şi pişicher, jmeker de cartier, i.e. Băsescu. Care a înţeles că încă o picare în cap a lui Boc cel mic (nu aia în direct de la Gheorghe, ci din fotoliul de premier) l-ar ajuta să recâştige din popularitate, având în vedere că s-a prăbuşit în sondaje. Aşa că blufează la bluful opoziţiei şi, prin voci precum Teo Trandafir care declară deschis că vor vota pentru moţiunea de cenzură, ameninţă opoziţia că moţiunea lor politicianistă s-ar putea întoarce împotriva lor.

(sursa foto : www. catavencu.ro)

Eu personal nu cred că pedelicul îşi permite să voteze pentru moţiunea de cenzură, sunt prea conectaţi la banul public ca să îşi permită să piardă puterea. Dar în haita pedelică, lupul alfa se prăbuşeşte în sondaje, ceea ce înseamnă că lupii mai tineri încep să mârâie şi să înceapă sfâşierea. Vom trăi şi vom vedea cine va câştiga partida cu moţiunea de cenzură, cei ce blufează sau cei ce blufează la bluf?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: